top of page
תמונת הסופר/תנורית בן משה

החומרים מהם עשויה הצלחה

עודכן: 24 באוק׳ 2019


התחלתי לכתוב את הפוסט החדש, כשהגיעו תגובות לפוסט האם תמיד חייבים לבחור? – וגרמו לי רגע לעצור ולתת עוד כמה משפטים על הצורך להיות מגוונים. בפוסט הבאתי את הזוית שלי על הגיוון שיש בכולנו והאפשרות לתת לו ביטוי גדול יותר בתפקידים, בעיסוק ובחיים בכלל.

לפני 10 שנים יצאתי לעצמאות -לא להאמין כמה דברים קרו מאז ! חשבתי, כי העצמאות תאפשר לי לעשות את אותו הדבר כיועצת ארגונית ומאמנת - פשוט אמשיך לעבוד עם ארגונים ואנשים, לפתח יכולות בינאישיות רק בלי שיהיה מישהו שיגיד לי מה לעשות. התברר שלא היתה יכולה להיות מחשבה יותר שגויה מזו בתפיסה העסקית שלי .


גיליתי מהר מאוד , כי כמות הזמן שעלי להשקיע בשיווק היא לפעמים שווה ואף גדולה יותר מהזמן שבו אני מאמנת או מנחה סדנאות. בלי פגישות עם אנשים, בניית אתר, פוסטים ועוד פעולות שונות, העולם לא בדיוק יודע על קיומי. אני זוכרת את המעגל של אנשי עסקים בו השתתפתי שדרש ממני כל פעם להצליח להציג את עצמי ב-60 שניות, באופן יצירתי, מושך וקליט. זה אימן את השריר שוב ושוב - עד שהפך להרגל שלא דורש ממני יותר מדי ואפילו מהנה.

שיווק, היה רק היבט אחד של סל היכולות שפיתחתי לאורך זמן. מה למדתי לעשות מאז? לדבר על מה אני עושה בחופשיות, להיות כל הזמן עם היד על הדופק, ללמוד על טרנדים ונושאים חדשים שהתפתחו, לחשוב באופן אסטרטגי – לאן העסק יכול לצמוח בתחום שלי לאור מתחרים ואפשרויות חדשות. בו בזמן, גם לחשוב באופן הכי קטן ויומיומי- איזה אפלקיציות או תוכנות לניהול זמן יש? איך להתמודד עם ריבוי משימות ואיך לתכנן את הפעילות העסקית. נושאים רבים עברו בדרך ואני כבר לא תמיד יודעת להגדיר במדויק מה היה בארגז הכלים שלי בהתחלה ומה התפתח ונוצר במשך הזמן.


מנהלים מוצלחים הם מנהלים מגוונים

תהליך הלמידה היה יכול להשאר בגבולות הסיפור של – "מה צריך שכיר שהופך להיות עצמאי". אבל אני רואה כמעט בכל שיחה עם מנכ"לים, מנהלים בכירים או כאלו שרק נכנסו לתפקיד כל הזמן את המיקוד בשאלה של מה גורם לאנשים להצליח?

אחד המנהלים שעובד איתי סיפר לי על התפקיד שהוא חולם למלא בעוד 3 שנים בסין. לכן, עסקנו ביצירה של תוכנית פעולה עם מטרות. אחת מהן היתה להתחיל לבנות רשת קשרים שתעזור לו להגיע לשם. הוא החליט לפנות זמן ולהשקיע במפגשי קפה עם אנשים מגוונים בארגון ולבסס את המותג שלו כמי שמתאים לתפקיד הזה מהיום.

כדי להצליח צריך לדעת לשתף פעולה עם אנשים שונים, בעלי תפיסות עולם שונות, שלא לדבר על מיקום גאורפי. לדעת איך להתחבר באופן מהיר ואמיתי עם גורמים שונים בארגון- לעיתים בכירים יותר ממך ולעיתים כפופים לך. מנהל שמבוסס באדינבורו, החל לבחון את הדרך בה הוא יכול להפעיל באופן נכון יותר את הצוות שלו הממוקם באסיה.

לדעת לנהל שיחת משוב כמו גם להתמקד בפיתוח מקצועי של העובדים. אחד המנהלים אמר לי לאחרונה כי הוא לא רוצה לנהל עובדים "זה כאב ראש" (ככה לפחות הוא תפס את הנושא). שאלתי אותו מה זה אומר מבחינת הקידום העתידי שלו? הוא הבין כי למעשה בבחירה שלו שלא לנהל, הוא מצמצם את האפשרויות העתידיות. מתוך כך, עלתה השאלה כיצד ניתן להתמודד בהצלחה עם תפקיד ניהולי. המיקוד שם היה להבין אילו חלקים קשים עבורו- בין היתר עלה באופן מאוד חזק המתח שיוצרות אצלו שיחות קשות עם אנשים. לכן, הדגש בעבודה המשותפת שלנו היה על רכישת מיומנויות אימון ותקשורת עם הצוות.

אותם נושאים שדיברתי עליהם כצורך של עצמאי נדרשים גם בארגון- לדעת לשווק את עצמך, לבנות לעצמך מיתוג נכון, ליצור רשת חברתית- מקצועית נרחבת ועוד.


איך נראה העתיד ?

אם הפיסקה הקודמת לא שכנעה אותכם, אולי הנתונים הבאים יעשו זאת.

סקר מטעם ארגון הפרילנסרים באמריקה FIA, פרסם באוקטובר 2017 כי 36% מכח העבודה בארה"ב כיום, מועסק כפרילנסר. זהו גידול של 30% ביחס לשנה שעברה ושל 83% ביחס לשנת 2014.

ויקיפדיה מגדירה פרילנסר כמי שמספק את שרותיו עם חוזה בכתב או בלעדיו. יש לו מחויבות אישית כלפי מקבל שירותיו, אבל אין ביניהם יחסי עובד-מעביד.

ואם זה לא ברור למעשה אנחנו מדברים על עצמאיים.

הסקר בדק את המספרים ביחס לגיל המשיבים וגילה כי 47% מדור Y, עובדים כפרילנסרים. הצפי כי בתוך 10 שנים צורת העסקה זו תהיה הנפוצה ביותר. כלומר, פחות ופחות שכירים ויותר פרילנסרים. נתון חשוב נוסף הוא המוכנות לשינויים – הסקר מצא כי פרילנסרים מוכנים כמעט פי שניים מכאלו שלא ביחס למיומנויות והכשרה- כלומר הם מתאימים יותר לשוק העבודה המשתנה.

אם נהפוך את הכל למשוואה אחת- היא בטח תראה כך :


המסקנה הבולטת- לא משנה אם אתם מנהלים, עובדים או עצמאיים - השינויים בשוק מחייבים כל אחד מאיתנו לפתח יכולות שהם שונות ולעסוק במגוון של פעולות המגיעות מהעולם העסקי- עצמאי.

טיפטיפה

ליקטתי כמה תובנות ממומחים עולמיים שונים כיצד להיות מוכנים לעתיד עולם העבודה :

  • פרופ רוברט קיגן, פסיכולוג התפתחותי מאוניברסיטת הרווארד, ממקד בצורך באנשים עם מודעות גדלה המסוגלים לעבור בין עבודות ונסיבות שונות.

  • ברור סקסברג, סגן הנשיא ללמידה מדעית Khan Academy (אתר ללימודים אונליין) , מדגיש את הביקוש לאנשים המסוגלים להענות לצרכים של אחרים מתוך הבנה של מה דרוש להם.

  • בטסי זיגלר, מנהלת החדשנות בבית הספר לניהול Kellogg באוניברסיטת נורת'ווסטרן, רואה ביכולות לעבודת צוות משותפת. היא טוענת כי עלינו לפתח את היכולת לנהל אנשים שיהיו מועסקים על חוזה ויהיו אחראים לזרימה של העבודה.

 

אשמח לשמוע –עד כמה אתם חושבים ומכינים עצמכם למציאות זו?

44 צפיות0 תגובות

Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note
bottom of page